Daniel Dorobanțu aduce Liniștea Cuprinsurilor
Un nou album unicat de muzică ambientală

Timișoara, 9 mai.

Artistul multimedia Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului de artă sincretică Thy Veils, lansează un nou album de studio, al doisprezecelea. “Liniștea Cuprinsurilor” a fost înregistrat în cadrul concertului cu același nume, care a marcat 20 de ani de carieră muzicală.

Pe 18 octombrie 2015, Daniel Dorobanțu și invitatul său special – Cristian “Sol Faur” Popescu (chitară, DorDeDuh) – au concertat timp de 8 ore fără oprire, în fața a peste 500 de oameni, adunați în biserica romano-catolică Elisabetin din Timișoara.

Spectacolul “Liniștea Cuprinsurilor” face parte din seria de cine-concerte “de basm” care aduce în modernitate elemente arhaice, de mitologie și folclor românesc prin cele mai actuale tehnici de producție și prezentare audio-vizuală.

Inginerul de sunet Attila Lukinich (studioul DSPro) a translatat apoi cu migală experiența multidimensională captată în concert, într-o lucrare de studio menită să poarte ascultătorul spre aceeași experiență încântătoare de basm. Liniștea Cuprinsurilor este o producție muzicală unicat, fiecare sunet individual fiind tratat separat în scopul obținerii unei expresii complete începând chiar de la acest nivel de detaliu.

Fluid de la un capăt la altul, noul album semnat de Daniel Dorobanțu oferă o oră de muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre adânc. Cufundat în muzică, ascultătorul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie, ceea ce modifică percepția curgerii timpului, în sensul încetinirii sale.

Pentru Daniel Dorobanțu, mirarea este principală unealtă de cercetare a tainelor Universului. Prin acest album artistul sondează dedesubturi neexplorate și aduce la suprafață poveștile sonore care circulă de când lumea între oameni, prin oameni, deasupra și dedesubt.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Este considerat unul dintre pionierii muzicii ambientale. A fost nominalizat de The Guardian „printre cei mai buni artişti reprezentanţi ai noilor curente muzicale europene”. Anul acesta este invitat la Festivalul Sziget pentru a concerta, al treilea an consecutiv, împreună cu trupa Thy Veils.

Durată album: 59’53’’

titlurile pieselor:

1. Rouă și Lucirea Nouă

2. Fulgerului Viu

3. Creanga De Aur

4. Cuvântul din Mările-Timp

5. Cu Ochi De Stele

6. În Ape Senine

7. Adie Mirlin

Albumul este disponibil la adresa:

http://danieldorobantu.bandcamp.com/album/linistea-cuprinsurilor

 

Video: Daniel Dorobanțu – Adie Mirlin